Marktplaats
Producten kopen op solartraders

U heeft producten gevonden waarin u geïnteresseerd bent en wilt weten hoe Solartraders werkt?

Frederic avatar
Geschreven door Frederic
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Solartraders is een online marktplaats waar vraag en aanbod elkaar ontmoeten. Op ons platform bieden talrijke leveranciers hun voorraad aan.

Een verzoek doen

U bent geïnteresseerd in een aanbieding op onze marktplaats site?

Door op "Nu aanvragen" te klikken kunt u gratis en vrijblijvend een product naar keuze bij ons aanvragen, bijvoorbeeld om vooraf een offerte te ontvangen voor de door u gewenste leverhoeveelheid. Het enige wat u hoeft te doen is de gewenste leverhoeveelheid in te voeren en ons uw aanvraag te sturen. In stap twee hebben wij verdere gegevens van u nodig. De ingevulde gegevensaanvraag wordt na het verzenden van het formulier anoniem naar de leverancier gestuurd.

Neem contact op met de leverancier

U heeft vragen over het product, het aanbod of de respectievelijke verzendkosten? Wij en onze leveranciers staan altijd tot uw beschikking via de geïntegreerde messenger.

Een product kopen

Door op de knop "Orderbevestiging" te klikken kunt u een product in onze winkel kopen. Het afsluiten van een dergelijke aankoop is altijd bindend.

Dan moet u nog even geduld hebben tot de leverancier de aanvraag bevestigt en de betreffende bonnen aanmaakt en verstuurt. Alle aangemaakte bonnen worden in ons systeem geüpload. Ze kunnen op elk moment worden bekeken en gedownload.

TIP

Gebruik altijd onze geïntegreerde chat om met de leverancier te communiceren. Op die manier zijn wij als uw vertegenwoordigers van de klantendienst altijd onmiddellijk in beeld bij eventuele problemen en kunnen wij u op elk moment bijstaan.

Annulering

Een aanvraag kan op elk moment geannuleerd worden. Het is echter niet mogelijk om een bevestigde transactie te annuleren (de koper en de verkoper hebben de transactie in het systeem bevestigd).

Er zijn verschillende redenen om een verzoek te annuleren. Bijvoorbeeld, u heeft het product niet meer nodig om de volgende redenen

• de vrachtkosten zijn te hoog

• uw klant heeft de bestelling geannuleerd

• de leverancier heeft het product niet meer op voorraad

Om een aanvraag te annuleren, klikt u op de knop "Opdracht sluiten" en de andere partij wordt automatisch op de hoogte gebracht. Hoewel het niet verplicht is om aanvragen te sluiten als de producten niet meer nodig zijn, is het wel handig voor ons support team en de leverancier. Ook een korte terugkoppeling is altijd zeer welkom.

Voor meer informatie over het annuleren van een bestelling, klik hier.

Ontvangsten

Een correcte transactie omvat meestal:

• Orderbevestiging

• Factuur voor vooruitbetaling

• Eindfactuur

• Flash-rapport (voor module leveringen)

Indien u vragen of problemen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.