In principe is de verkoper verantwoordelijk voor het verzenden van de goederen.

Levering:

Tenzij anders overeengekomen, worden de goederen binnen 1-3 werkdagen "af magazijn" geleverd.

Als de gekozen betalingsoptie vooruitbetaling is, vindt een verzending plaats na ontvangst van het geld. Een SEPA-overschrijving duurt 24 - 48 uur. Om de levering te versnellen, kunt u meestal een elektronisch betalingsbewijs sturen.

Als u de escrow-service van Solartraders gebruikt, vindt de levering plaats nadat we de ontvangst van betaling aan de verkoper op onze escrow-account hebben gemeld.

Tijd om te bezorgen:

De levertijd is afhankelijk van de locatie van de verkoper en de locatie van de inkomende levering. 

Voorbeelden:
Leveringen in Nederland
Omvormer onder 30 kg ca. 1 - 2 werkdagen
Omvormer meer dan 30 kg 1 - 3 werkdagen
Modules ca. 1 - 3 werkdagen 

Leveringen van EU naar EU-land
Omvormer onder 30 kg ca. 2 - 3 werkdagen
Omvormer meer dan 30 kg 2 - 5 werkdagen
Modules ca. 2 - 5 werkdagen 

Volgnummers:
Sommige leveringen kunnen worden gevolgd via een trackingnummer. U ontvangt dit rechtstreeks van de verkoper, soms wordt dit ook vermeld op de leveringsbonnen. 

Lossen:
Zorg ervoor dat de goederen correct kunnen worden afgeleverd en gelost. Omvormers en modules kunnen meestal zonder problemen overal worden geleverd. Als er geen laadbrug en geen vorkheftruck beschikbaar is op de plaats van levering, neem dan contact op met de leverancier, anders worden de goederen mogelijk niet gelost. In principe vindt de levering aan de stoeprand plaats, alle andere behoeften van de regeling met de verkoper of expediteur.

Inspectie van de goederen:
Controleer de goederen bij aflevering op externe schade aan de verpakking.  Als u schade aan de verpakking opmerkt, noteer dit dan op de vrachtbrief en laat het door de chauffeur ondertekenen. We vragen u ook om de schade met uw smartphone te documenteren en de foto's samen met de vrachtbrief naar de verkoper te sturen. De verkoper zal dan de claim afwikkelen. 

Bezorgadres:
Als u een vraag stelt aan Solartraders in het systeem, kunt u een afleveradres selecteren. Hier kunt u uw bedrijfsadres of een nieuw adres (bouwplaats, klant) invoeren. Voer ook een contactpersoon en telefoonnummer in. Als u het afleveradres achteraf wilt wijzigen, moet u de verkoper informeren zodat hij de nieuwe gegevens kan registreren. 

Kennisgeving voorafgaand aan levering:
Wenst u op de hoogte te worden gehouden van de levering? Vermeld dan een contactpersoon onder het afleveradres en geef een mobiel telefoonnummer op en informeer de leverancier hierover. U ontvangt dan vóór aflevering een oproep van de expediteur. 

Vrachtkosten:
Als de verkoper u nog niet heeft geïnformeerd over de vrachtkosten, vraag het dan opnieuw, als u een afleveradres hebt geselecteerd, zijn uw gegevens beschikbaar voor de leverancier. Gelieve de vrachtkosten altijd voor de aankoop te verduidelijken. 

Verzekering:
De goederen moeten worden verzekerd door de vervoerder of de leverancier. Controleer de goederen op schade bij aflevering.

Did this answer your question?