Producten kopen bij Solartraders is eenvoudig. 

In het kort:

Selecteer een product, start een aanvraag, voer hoeveelheid en leveringsdetails in, koop het product, betaal en ontvang de goederen geleverd. 

Hoe werkt het verder

Alle producten worden weergegeven in een tabel overzicht. Klik op de aanbieding om meer informatie over de producten te bekijken en er wordt een nieuw venster geopend. Voer het aantal producten in dat u nodig heeft en start een aanvraag. Het starten van een aanvraag start het aankoopproces en is voor geen enkele partij bindend. Kies uw afleveradres of voeg een nieuw toe voor uw projectlocatie. Als u een bepaalde vraag hebt, kunt u deze hier invoeren en deze wordt automatisch doorgestuurd naar de leverancier. Nadat u uw aanvraag hebt ingediend, ontvangt u en de verkoper een e-mailbevestiging en wordt u doorgestuurd naar de aanvrager.

3 stappen naar een succesvolle transactie

Je bent al een aanvraag gestart, gefeliciteerd! Zoals u kunt zien, geeft onze transactie de stap waarin u zich bevindt grafisch weer, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u ergens verdwaalt. U kunt altijd contact opnemen met de verkoper als u vragen hebt. Voor dit doel hebben we het Solartraders berichtensysteem gebouwd. U kunt op elk gewenst moment een bericht invoeren en naar uw tegenpartij sturen. Uw handelspartner wordt onmiddellijk per e-mail op de hoogte gebracht. Meestal antwoorden verkopers tijdig tijdens kantooruren. 

Aankoop 

Klik op de knop AANKOPEN om een aankoop te doen. De verkoper wordt onmiddellijk per e-mail op de hoogte gebracht dat u een beslissing hebt genomen. Het is nu aan de verkoper om de transactie te bevestigen. Zodra de transactie door de verkoper is bevestigd, ontvangt u een e-mail. Wacht op de facturen die ook in het systeem worden geüpload. Het bevestigingsproces gebeurt normaal gesproken binnen enkele minuten of uren. Als u binnen 24 uur niets van de verkoper hoort, neem dan gerust contact met ons op en wij zullen u helpen. Een aankoop is bindend voor beide partijen zodra koper en verkoper hebben bevestigd.  

Annulering

Een verzoek kan op elk moment worden geannuleerd. Het is echter niet mogelijk om een bevestigde transactie te annuleren (de koper en de verkoper hebben de transactie in het systeem bevestigd). Er zijn verschillende redenen om een verzoek te annuleren, zoals: 

  • u hebt het product niet langer nodig
  • de vrachtkosten zijn te hoog 
  • uw klant heeft de bestelling geannuleerd
  • de verkoper heeft het product niet langer op voorraad

Om een verzoek te annuleren, gebruikt u de knop ANNULEREN VERZOEK en het tegen partij wordt automatisch op de hoogte gebracht. Een korte feedback is ook altijd welkom. 

Did this answer your question?