Gebruik onze eenvoudige en vooral supersnelle zoekactie om het juiste zonnepaneel voor uw project te vinden. De zoekresultaten worden weergegeven als "Direct zoeken", wat tijd bespaart en het zoeken zeer comfortabel maakt. 

Het display 

In de "compacte" weergave worden aanzienlijk meer aanbiedingen weergegeven, zodat u een betere vergelijkbaarheid heeft.

Het zoekveld

Is meestal de gemakkelijkste manier om de producten te vinden die u zoekt. U kunt zoeken naar alle productgroepen op fabrikant en / of productnaam. 

Filter opties

Gebruik de filteropties om uw zoekresultaten verder te verfijnen. De filteropties variëren afhankelijk van de productgroep. De geselecteerde filters kunnen snel worden verwijderd met de knop "Reset".  

Tip

Gebruik het veld "hoeveelheid" als filter. In het marktplaats overzicht ziet u al de prijs die specifiek is voor uw hoeveelheid (plus btw). Dit kan u redden van het openen en moeizaam vergelijken van de individuele aanbiedingen en de bijbehorende hoeveelheid aantallen. 

Het juiste product

Wij als marktplaats opereren onafhankelijk van leveranciers en hebben geen commerciële redenen om het ene product boven het andere aan te bevelen. Dus willen we ons op de een of andere manier "onafhankelijk" noemen. We werken nu bijna tien jaar in de zonne-energie industrie en klanten vragen vaak om het 'juiste' product.

Dus wat is het juiste product? 

Er zijn altijd verschillende criteria om te overwegen. Om het te vereenvoudigen, willen we het in de loop van de tijd uitsplitsen naar LCOE (netto energie kosten om duurzame energie op te wekken) en het risicoprofiel van de belegger. LCOE is de factor die het rendement van de investering bepaalt. Vaak maken investeerders de fout en vergelijken ze alleen de totale installatiekosten van een systeem, maar ze moeten echt kijken naar de gemiddelde kosten van energieproductie gedurende de levensduur van het systeem. Je hebt misschien een voorstel voor systeem van Type A voor 100.000 EUR en een voorstel van Type B voor 110.000 EUR. Ervan uitgaande dat product B betere technische specificaties heeft (bijv. gunstige temperatuurcoëfficiënt, minder gevoelig voor LID en een hogere prestatieverhouding), is het misschien beter om 10% meer uit te geven voor het systeem. De LCOE is zo belangrijk omdat het een meting is waarmee de levensduur van het zonnestelsel in de berekening wordt meegenomen. Zoals we allemaal weten, zal een zonnepaneel over tien jaar niet dezelfde prestaties leveren als nu. Dus wat gebeurt er als de prestaties van product A na 10 jaar met 10% afnemen, terwijl de prestaties van product B slechts met 5% afnemen? We kunnen echter niet zeggen dat een hogere prijs altijd resulteert in betere prestaties en of een lagere LCOE. Hoewel er enkele correlaties zijn, vooral als je kijkt naar de Tier-2-fabrikanten en naar enkele van hun zogenaamde "koopjes". 

Risicoprofielen

Het andere punt dat we kort wil behandelen, is het risicoprofiel. Een hoger risico moet altijd een hoger rendement opleveren. Dat is wat u als belegger moet begrijpen. Als u een risiconemer bent, wilt u misschien een heel nieuwe technologie gebruiken of een fabrikant die zijn producten onder de 'normale' marktprijs aanbiedt. Als u meer aan de kant van de risicovermijding bent, dan zou u liever vasthouden aan technologieën die uitstekend hebben bewezen en fabrikanten die tot de marktleiders behoren wat betreft prijs en kwaliteit. Prijs - kwaliteit verhouding is moeilijk te meten. 

Did this answer your question?